diumenge, 25 de juliol de 2010

ROUND ROBIN

El dijous passat va acabar la Roda del Round Robin que fa dos anys varem començar un grup d’amigues que fem Patchwork a Elsa Labors.

Hi varem participar:
Isabel
Miryam
Toni
I jo mateixa, Josepa

Aquest Round Robin ha estat una mica diferent del que és habitual, perquè en comptes de fer la roda afegint marcs a un únic bloc central, que inicialment fa la propietària del top, nosaltres hem afegit blocs als tres blocs inicials que va fer la propietària.

Les propietàries van realitzar els seus tres blocs amb un estil determinat, posant les condicions per a continuar la roda que els semblaven oportunes i que podien resultar millor per als seus gustos, condicions que la resta de participants, en el que fos possible, havia de complir.

L’Elsa i la Laura B. varen posar com a condició que els blocs del top fossin realitzats amb teles japoneses i tipus sampler
La Isabel, va posar com a condició que fossin amb colors alegres i que no hi haguessin nines.
La Laura R. que fossin tipus sampler i amb teles de color neutre, també tipus japoneses.
A la Miryam li agradaven uns tops australians amb figures de nines, que totes havíem vist.
La Toni volia un top realitzat amb batiks i amb blocs tipus log cabin.
I jo volia un Baltimore, sense animals i amb fons negre.

Perquè el top tingués una certa unitat en els colors de les teles, cadascuna de nosaltres a més dels tres blocs realitzats, va afegir tres tipus de robes perquè les companyes els utilitzessin a la resta de blocs que farien.

Cadascuna de nosaltres va cosir els tres primers blocs del seu top seguint aquestes premisses, i el va passar a la següent participant. L’ordre es va determinar per sorteig.

Cada participant havia d’afegir dos blocs als tres blocs inicials dels tops de les companyes .

Varem quedar que en total faríem quinze blocs a cada top, perquè inicialment érem set, en comptes de sis, a participar al Round Robin. La propietària feia tres blocs i la resta de participants n’afegia dos. Els números quadraven perquè quan varem començar érem 7 a participar al Round Robin.

Al cap de poc, quan ja havíem començat i ja teníem totes les mides i el repartiment fet, una de les participants ho va deixar, llavors varem decidir que els dos blocs restants de cada top els sortejaríem, i cadascuna de nosaltres al final del Round Robin varem tenir un dels tops altra vegada per afegir-hi dos blocs més, a mi em va tocar repetir el de la Toni.

Les fotos que avui penjo són les del dijous, dia que varem fer l’intercanvi amb molta emoció, ja que des del dia que varem passar els nostres tres blocs a la següent participant, no els havíem tornat a veure, i no sabíem quin era el resultat del treball en conjunt que estàvem realitzant.

El jueves pasado acabó la rueda del Round Robin que hace dos años empezamos un grupo de amigas que hacemos Patchwork en Elsa Labors.


Participamos:
Elsa i Laura B. (haciendo equipo)
Isabel
Laura R.
Miryam
Toni
Y yo misma

Este Round Robin ha sido un poco diferente de lo que es habitual, porque en vez de hacer la rueda añadiendo marcos a un único bloque central, que inicialmente hace la propietaria del top, nosotros hemos añadido bloques a tres bloques iniciales que hizo cada propietaria.

Las propietarias del top realizaron sus primeros tres bloques con un estilo determinado, poniendo las condiciones para continuar la rueda que le parecieron oportunas y que podían resultar mejor para sus gustos, condiciones que el resto de participantes, en la medida de lo posible, había de cumplir.

Laura B.y Elsa pusieron como condición que los bloques fueran realizados con telas japonesas y tipo sampler.
Isabel, puso como condición que fueran de colores alegres y que no hubiessen muñecos.
Laura R. quiso que fuesen tipo sampler y con teles de color neutro, también tipo japonesas.
A Miryam le gustaban unos tops australianos con figuras de muñecos, que todas habíamos visto.
Toni quería un top realizado con batiks y con bloques tipo log cabin.
Y yo quería un Baltimore, sin animales y sobre un fondo negro.

Cada una de nosotros cosió los primeros tres bloques de su top siguiendo estas premisas, y lo pasó a la siguiente participante. El orden se determinó por sorteo.

Para que el top tuviese unidad en los colores de las telas, cada una de nosotras, además de los tres bloques realizados, añadió tres tipos de telas para que las utilizasen las otras participantes a los bloques que harían.

Cada participante tenía que añadir dos bloques.
Quedamos que en total haríamos quince bloques a cada top, porqué inicialmente éramos siete, en vez de seis, para participar en el Round Robin. La propietaria hacía tres bloques y el resto de participantes añadía dos. Los números cuadraban porqué cuando empezamos éramos siete a participar en el Round Robin.
Al cabo de poco tiempo, cuando ya a habíamos empezado y ya teníamos todas las medidas y el reparto hecho, una de las participantes se retiró, entonces decidimos que los dos bloques restantes de cada top los sortearíamos, y cada una de nosotras al final del Round Robin volvimos a tener uno de los tops otra vez para añadirle dos bloques más, a mi me tocó repetir el de la Toni.


Les fotos que hoy cuelgo son las del jueves, día que hicimos el intercambio con mucha emoción, puesto que desde el día que pasamos nuestros tres bloques a la siguiente participante no los habíamos vuelto a ver y no sabíamos cual era el resultado del trabajo en conjunto que íbamos realizando.

Com podeu comprovar en el moment de l'intercanvi estàvem totes molt emocionades i nervioses.

Como podéis comprobar en el momento del intercambio estábamos todas muy emocionadas y nerviosas.

Aquestes fotos són del sopar que varem fer a continuació.

Estas fotos son de la cena que hicimos a continuación
 
Un altre moment us posaré les fotos dels tops acabats i dels blocs que vaig fer jo. No els he posat abans perquè era un secret per a les meves amigues, i a més l’ordinador se’m va espatllar i vaig perdre tot el que hi tenia dins. Vaig haver d’esperar que tots els tops estesin acabats per poder fer una foto dels tops i dels meus blocs, inclòs els del meu top. 


En otro momento os pondré las fotos de los tops acabados y de los bloques que hice yo. No los pude poner antes, perqué, además de ser un secreto para mis amigas, se me estropeo el ordenador y perdí todo lo que tenia almacenado. Tuve que esperar que todos los tops estuviesen acabados para poder hacer una foto de los que hice yo, incluso de los de mi top.

6 comentaris:

Laura ha dit...

Son tots preciosos !!!
Ha estat una experiéncia fantàstica !
Un petó

Laura R

Josepa ha dit...

Hola Laura, bon dia!
Realment ens ho varem passar molt bé fent-ho, sobretot pensant amb la destinatària dels blocs, i per fer-ho en un estil que li agradés, tant en el disseny com en l'elecció de les teles.
Ha estat una molt bona experiència.
Una abraçada
Josepa

Núria Madurell ha dit...

Us felicito a totes!!!!!!! Es veuen una preciositat, i se us veu taaaan contentes!!!!!!
Petonets!!!

Josepa ha dit...

Hola Núria,
Moltes gràcies pel teu comentari!
Ens ho hem passat molt bé, encara que hi ha haguts moments de desànim per les circumstàncies personals de cadascuna.
L'experiència ha estat molt positiva i totes hem pensat semopre que és el que podria agradar més a l'altra i hem treballat amb molta cura.
Gràcies de nou!
Una abraçada
Josepa

Concha Berdala ha dit...

Que interesante y bonito, recuerdo que lo comentasteis el año pasado en Suiza,ya colgaras mas fotos, parece que han quedado todos bonitos, cada uno en su estilo
un besico

Josepa ha dit...

Hola Concha,
¡Buenos días! ¡Muchas gracias por tu comentario! La verdad es que lo pasamos muy bien y que fue muy enriquecedor.
Tengo más fotos para colgar. en seguida que pueda las pongo.
Un abrazo
Josepa